Asociația Yellow Shirts derulează proiectul SoundBeatsTime, de astăzi până în 2 octombrie, în Baia Mare. Proiectul are ca scop principal inițierea tinerilor în obținerea de beneficii financiare din domeniul muzical, un prim pas în această direcție fiind activitățile internaționale la care participă un grup de 20 de tineri români și italieni.
Aventura învățării a început în perioada 4-11 septembrie, când grupul format din 10 elevi de la Liceul „E.G. Segré” – San Cipriano d’Aversa din Italia și 10 români, printre care și elevi ai Colegiului Național de Arte Baia Mare, au explorat secretele înregistrării audio în studio, ale compoziției și producției muzicale. Activitățile au continuat în perioada 23-26 septembrie la Timișoara, unde au descoperit mai multe despre antreprenoriatul cultural de la producători muzicali, artiști și antreprenori culturali. Ultima etapă se desfășoară în aceste zile în Baia Mare, activitățile de aici axându-se pe explorarea conceptelor de bază ale antreprenoriatului, managementului și planificării, precum și pe aspecte de promovare și vizibilitate în context profesional.
Întâlnire cu oameni de succes
Astăzi are loc întâlnirea tinerilor cu antreprenori și experți locali de succes. La ora 16, în sala de conferințe Onyx a Hotelului Mara. Accesul este liber. Invitați sunt Nicu Onțiu (OneIT) și Oana Enășel (expert marketing cultural), de la care participanții vor putea afla povestea parcursului lor în domeniul în care activează, temele de discuție urmărite fiind povestea afacerilor, digitalizarea afacerilor, aspecte inovative și de creștere, aspecte de promovare și marketing online, sfaturi pentru tineri cu privire la mediul de afaceri. Datorită prezenței unui grup de tineri din Italia, discuțiile se vor purta în engleză, traducerea putând fi însă asigurată la nevoie.
Street Delivery și ateliere de muzică
Cel de-al doilea eveniment aduce în prim-plan Street Delivery – Resoluții 2022, în 1-2 octombrie, cu ateliere creative și senzoriale muzicale. ”Noua ediție de Street Delivery se concentrează pe inspirația scoasă la iveală de fiecare dintre noi în timpul perioadei în care ne-am privit orașul de pe geam sau din balcon, iar acum putem, din nou, să ne bucurăm de vecinătate așa cum eram obisșnuiți, dar mai responsabili. Vrem să ne revedem pe străzi. În parcuri. Offline și online. Această activitate dorim să fie locul în care comunitatea să intre în contact direct cu muzica, prin activitățile propuse”, spun organizatorii. Iar activitățile sunt:
- Ateliere creative – hai în jocul creației și confecționează-ți propriul instrument din materiale reciclabile: banjo, maraca, drâmbă, castaniete
- Ateliere senzoriale – lasă-te purtat de magia sunetelor și testează instrumente muzicale, precum chitară, ukulele, cajon, bongo, djembe, maracas, tamburină, xilofon, clape
- Prezentarea proiectului – descoperă inițiativa și activitățile propuse, previzualizează și testează cursurile de pe platforma SBT
Accesul la ateliere este liber, acestea având loc în intervalul orar 16:00-21:00 sâmbătă, 1 octombrie, și 15:00-19:00 duminică, 2 octombrie, în Parcul Dacia. Intră aici pentru alte informații despre ambele evenimente.
Sursă informații și foto: Asociația Yellow Shirts
CITEȘTE ȘI: Filmul Festivalului ”Atelier”, pe micile ecrane