Până în 6 decembrie, în Cluj-Napoca are loc Lights On – festivalul de instalații de lumină (light-art).

Tema ediției din acest an (a treia) este solitudinea, ”abilitatea noastră de a vedea în singurătate mai mult decât o piedică, o șansă la reflecție”, se arată pe site-ul evenimentului.

În 2020, toate instalațiile sunt montate în spațiu deschis. ”Vii, vezi, fotografiezi, citești, înțelegi, pleci. Totul în timpul tău, în ritmul tău, instalațiile și explicațiile fiind disponibile ție oricând în cadrul programului evenimentului. Ba unele vor rămâne în loc ceva mai mult, să ne bucurăm împreună de lumină”, spun organizatorii Lights On.

Conform lightsonromania.com, festivalul este axat pe o nișă a noilor arte, reprezentată de instalații sculpturale de lumină mai mult sau mai puțin interactive. Instalațiile interactive sunt prevăzute cu senzori de proximitate care reacționează la apropierea ta, astfel că nu trebuie să atingi nimic pentru a te bucura de experiența instalațiilor noastre.

În contextul cauzat de pandemia de Covid-19, Lights On e unul dintre puținele festivaluri de lumină care au loc la nivelul continentului european.

”E o perioadă delicată și dificilă pentru cei mai mulți dintre noi, iar dorința noastră a fost ca Lights ON să fie dedicat tuturor celor care în Solitudine au găsit o explicație, o noimă sau măcar au căutat-o. Așadar, vă rugăm să respectați toate măsurile în vigoare la această dată și să vă bucurați de lumină în mod responsabil”, mai precizează sursa citată.

Lights On este un demers al Asociației Daisler ce a văzut lumina zilei în 2015. Atunci era (doar) un concurs pentru iluminat festiv. În 2018, Lights On s-a metamorfozat într-un festival de artă luminoasă.

Toate detaliile sunt disponibile aici.

Sursă informații și foto: Lights On Romania

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.