Simpozionul științific național ”Patrimoniul natural”, a șaptea ediție, are loc la Muzeul Județean de Mineralogie „Victor Gorduza” Baia Mare în 16 și 17 mai.

Ziua de joi este dedicată susținerii lucrărilor începând cu ora 9.30, prezentările fiind grupate pe următoarele sesiuni: geodiversitate și geoconservare, biodiversitate și arii protejate, valorificarea patrimoniului. Vineri, 17 mai, de la ora 12.30, are loc conferința ”Predicția cutremurelor de pământ bazată pe fenomente precursoare: aberație sau posibilitate reală?”. Este susținută de dr. geol. Alexandru Szakacs de la Institutul de Geodinamică „Sabba S. Ștefănescu” al Academiei Române. Accesul este gratuit.

”Evenimentul, dedicat Zilei Internaționale a Muzeelor, își propune să aducă împreună specialiști din întreaga țară și să faciliteze dezbateri și prezentări din sfera patrimoniului natural”, se arată pe site-ul organizatorului, Muzeul Județean de Mineralogie „Victor Gorduza” Baia Mare.

Simpozionul științific național ”Patrimoniul natural” este realizat în colaborare cu Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca -Centrul Universitar Nord Baia Mare, Societatea Geologică a României, Asociația Internațională pentru Conservarea Patrimoniului Geologic -România (ProGEO), Agenția de Protecție a Mediului Maramureș și Garda Națională de Mediu -Comisariatul Județean Maramureș.

Sursă: Muzeul Județean de Mineralogie „Victor Gorduza” Baia Mare

CITEȘTE ȘI:
Fără Noaptea Muzeelor în Baia Mare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.