Parcul Grădina Morii, Sighetu Marmației (c) eZiarultău

Azi este prima zi a Festivalului Internațional de Poezie de la Sighetu Marmației. Ediția jubileu (1973-2023). Un festival care, respectând rețeta de poveste, durează trei zile. Programând evenimente menite să promoveze Maramureșul ca ”pământ ce se sprijină pe poezie”.

La această oră, la Centrul Cultural Sighetu Marmației, are loc Cafeneaua poeților. Dezbaterea ”Festivalul de poezie de la Sighetu Marmației: repere istorice, rememorări, confesiuni sau despre un viitor posibil” este un prim punct pe agendă. De la ora 16.00, la Centrul Cultural Pastoral „Sfântul Iosif Mărturisitorul” este programat spectacolul „Maramureș – un pământ ce se sprijină pe poezie”. Vor avea loc de asemenea festivitatea de premiere și un recital extraordinar susținut de actorul Dorel Vișan.

Mâine, de la ora 10.00, la Memorialul Victimelor Comunismului şi al Rezistenţei, sunt anunțate mai multe evenimente: ”In memoriam: Laurențiu Ulici – 80 de ani de la naștere”; simpozionul „Critica de poezie cu și fără Laurențiu Ulici”; lansări de cărți ale autorilor invitați și ale editurilor prezente. De la ora 16.00, poezia se mută la Desești. Pentru Serile de poezie ”Nichita Stănescu”. Găzduite, ca de fiecare dată, de ograda părintească a poetului Gheorghe Pârja. Invitat de onoare la această a 44-a ediție este scriitorul George Vulturescu.

În 14 octombrie, de la ora 11.30, la Mănăstirea Bârsana se va derula dezbaterea ”Credință și poezie în literatura română”. Cu un recital din creațiile poeților participanți se va trage cortina peste ediția 2023 a Festivalului Internațional de Poezie de la Sighetu Marmației.

Foto (c) eZiarultău

Nichita Stănescu și Gheorghe Pârja, la Desești

Despre Serile de Poezie de la Desești, aici.
Despre Nichita Stănescu în Maramureș, aici.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.