Sâmbătă, 18 ianuarie, puteți urmări în direct la TVR 3 de la ora 19.00 şi înregistrat la TVR 1, de la ora 23.45, concertul regal de la Ateneu, eveniment cultural care marchează împlinirea a 30 de ani de la întoarcerea în România a unor membri ai Familiei Regale (în 18 ianuarie 1990, după 42 de ani de exil, pășeau pe pământ românesc principesele Margareta și Sofia).

Orchestra Cameratei Regale şi Corul Regal (foto) vor evolua sub bagheta dirijorului Tiberiu Soare, alături de Alexandra Dăriescu, Remus Azoiţei, Valentina Naforniţa, Teodor Ilincăi şi invitata de onoare Nelly Miricioiu.

Camerata Regală se bucură astăzi de prestigiu în ţară şi în Europa. Orchestra a fost înfiinţată pe 13 decembrie 2009 şi se află, încă de la fondare, sub Înaltul Patronaj al Alteţei Sale Regale Principele Radu. Prospeţime, fantezie fără limite, culori diverse şi o extremă versalitate. Acestea sunt calităţile pe care muzicienii care alcătuiesc Camerata Regală le-au dobândit în anii de când au înfiinţat ansamblul. Însufleţiţi de entuziasm pentru muzică, instrumentişti de înalt nivel s-au reunit pentru a forma un ansamblu cameral de prim rang.

Sursa foto: corul-regal.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.