Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară (USAMV) Cluj-Napoca și Asociația ”Amicii Rozelor” din România lansează invitația la ”Parfum de Cluj”, eveniment dedicat iubitorilor de trandafiri, care va avea loc sâmbătă, 10 iunie, la Stațiunea de Cercetare Horticolă din Cluj.

Stațiunea găzduiește de zeci de ani o colecție impresionantă de peste 300 de soiuri de trandafiri, inclusiv 48 de soiuri create de-a lungul timpului de către specialiștii USAMV. Între orele 10.00 – 16.00, vizitatorii vor avea ocazia să admire trandafirii aflați în plină perioadă de înflorire, să primească sfaturi privind îngrijirea acestora de la specialiștii stațiunii și să facă fotografii.

Asociația ”Amicii Rozelor” din România a fost înființată în anul 1990, fiind afiliată la Societatea Mondială de Roze (WRF). Principalul scop al asociației este promovarea culturii trandafirului, iar agenda sa include în acest sens organizarea de conferințe și demonstrații practice, participarea la evenimente similare din UE și la Congrese WRF.  La rândul său, Staţiunea de Cercetare Horticolă din cadrul USAMV Cluj-Napoca este o unitate horticolă complexă, înființată în anul 1953, cunoscută pe plan intern şi internaţional prin creaţiile originale remarcabile obţinute de cercetători.

Intrarea la evenimentul ”Parfum de Cluj” este liberă. Așa că dacă aveți drum prin Cluj sâmbătă merită să treceți pe-acolo să admirați trandafiri și să le simțiți mireasma.

Sursă informații și foto: USAMV

CITEȘTE ȘI: Ziua Parcului Natural Munții Maramureșului va fi sărbătorită în 10 iunie

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.