Pentru a le face încă o bucurie celor aproape două milioane de spectatori care i-au trecut pragul virtual în ultimele luni, Teatrul ”Lucia Sturdza Bulandra” anunță că îl sărbătorește în această săptămână pe Victor Rebengiuc.

Victor Rebengiuc face parte din galeria marilor actori ai Teatrului ”Bulandra”. Se angajează la vârsta de 24 de ani și are șansa încă de la început de a juca alături de actori precum Lucia Sturdza Bulandra, Fory Etterle, Ștefan Ciubotărașu, Clody Bertola și de a fi distribuit în multe dintre spectacolele realizate de Liviu Ciulei. De altfel, Victor Rebengiuc consideră că alături de Liviu Ciulei, Radu Penciulescu și Lucian Pintilie a făcut o a doua școală.

Pe toată perioada carierei sale a avut ocazia de a realiza roluri importante din dramaturgia universală precum Caliban din ”Furtuna” de W. Shakespeare, Brutus din ”Iulius Caesar” de W. Shakespeare, Stanley din ”Un tramvai numit dorință”, Tipătescu din ”O scrisoare pierdută” de I.L. Caragiale, Pampon din ”D’ale carnavalului” de I.L. Caragiale și multe, multe altele. În total, a dat viață unui număr de 66 de personaje doar la ”Bulandra”.

Despre Victor Rebengiuc s-a spus că este ”un actor al contrastelor” (Liviu Ciulei) sau ”un artist prea mare ca să încapă în cuvinte” (Maia Morgenstern).

Teatrul Municipal ”Lucia Sturdza Bulandra” vă invită pe pagina oficială de Facebook sau pe site-urile www.bulandra.ro, www.smartradio.ro vineri, 26 iunie, ora 19.00, la spectacolul ”Pescărușul” de A.P. Cehov, regia Petre Sava Băleanu (1974), decorul Doina Levintza, o producție care face parte din Arhiva de Aur a Societății Române de Televiziune.

Sursă informații și foto: Facebook / Bulandra

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.