Prin trei spectacole îl omagiază în această săptămână Teatrul ”Bulandra” pe regizorul Liviu Ciulei. De asemenea, complexa personalitate a omului de teatru va fi oglindită prin fotografii și scrieri de specialitate.

Se poate spune că o instituție precum Teatrul ”Bulandra” există și este ceea ce este și datorită trecutului său. După ce a prins contur și avânt datorită celei căreia îi poartă numele, Teatrul Municipal ”Lucia Sturdza Bulandra” a atins un alt nivel artistic datorită scenografului, regizorului, actorului și formatorului de trupă care a fost Liviu Ciulei. ”Timp de mai bine de zece ani cât s-a aflat la conducerea Teatrului <<Bulandra>> și ani buni după, în calitatea sa de regizor, Liviu Ciulei a dat o nouă direcție, a <<reteatralizat>> teatrul și a format generații întregi de actori”, se arată în postarea de pe contul oficial de Facebook al teatrului.

În acest context și pentru a-i omagia cum se cuvine pe cei cărora le datorează prestigiul și nivelul artistic de care se bucură, Teatrul ”Bulandra” dedică săptămâna 12-17 mai cunoscutului și prestigiosului om de teatru Liviu Ciulei.

Astfel, în perioada menționată, pe pagina oficială de Facebook a teatrului vor fi prezentate, prin intermediul fotografiilor și a scrierilor de specialitate, spectacolele puse în scenă de Liviu Ciulei la instituția de care îi este legat numele.

”De precizat este faptul că, de-a lungul anilor, a semnat scenografia, a fost actor și a regizat peste 50 de spectacole, în săptămâna 12-17 mai Liviu Ciulei fiind prezentat doar în calitatea sa de regizor”, precizează aceeași sursă.

Pe pagina oficială de Facebook și pe site-urile www.bulandra.ro și www.smartradio.ro, Teatrul ”Bulandra” va prezenta timp de trei zile la rând – miercuri, 13 mai, joi, 14 mai, și vineri, 15 mai, de la ora 19:00 de fiecare dată – filmul documentar ”Se repetă… Hamlet” (cu participarea regizorului Liviu Ciulei, redactor: lon Parhon, editor imagine: Sebastian Chelu, scenariul și imaginea: Corina Tudose, producător: Doina Teodoru) realizat de TVR2 și Teatrul Național de Televiziune; spectacolul ”Hamlet” de William Shakespeare (cu Marcel Iureș în rolul titular) și, respectiv, ”Clipe de viață” de William Saroyan (cu Gina Patrichi și Petre Gheorghiu). Cele trei producții sunt obținute și difuzate online prin bunăvoința Televiziunii Române.

Sursă informații și foto: Teatrul Bulandra

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.