🌞 Sănătatea poate fi și ea contagioasă! Află cum te poți „molipsi” de obiceiuri, atitudini și sentimente sănătoase pentru tine, dar și pentru cei dragi ție din cele trei ateliere de consiliere psihologică dedicate acestor vremuri de izolare, teamă și suferință.

Atelierele se vor desfășura în perioada 29 aprilie – 1 mai și vor fi transmise online pe canalele de Facebook ale Editurii Trei, Cărturești și Institutului pentru Studiul și Tratamentul Traumei (ISTT).

PROGRAMUL ATELIERELOR

🌞 MIERCURI, 29 aprilie, ora 18.00: ”PĂRINTE ÎN VREME DE PANDEMIE” (Monica Lespezanu)
Ca părinte, știi și simți că trebuie să faci față vremurilor provocatoare prin care trecem, atât tu, cât și copilul tău. Dar cum te ocupi de tine însuți, având grijă și de copilul tău? Cum întelegi și răspunzi reacțiilor, manifestărilor, cererilor copilului, astfel încât să-l liniștești ca să mergeți cu bine mai departe? Cum gestionezi multitudinea de roluri pe care trebuie sa le îndeplinești?

📖 Cărți recomandate:
• Cum să crești un copil sigur de sine – Kent Hoffman, Glen Cooper
• Părintele eficient – Thomas Gordon
• Parentajul pornește din interior. Cum să crestem copii puternici, sădindu-le încrederea în sine – Dr. Holan Liang

Monica Lespezanu este psiholog, psihoterapeut, membru activ al ISTT, cu o experiență bogată în lucrul cu copiii, adolescenții, familiile, alți adulți care se ocupă de cei mici sau tineri, atât în practică privată, cât și instituțional.

🌞 JOI, 30 aprilie, ora 18.00: ”CORPUL – PRIETEN, CĂMIN, SPERANȚĂ” (Irina Țepuru)
În aceste vremuri în care am devenit mai virtuali decât ne-am fi dorit vreodată, identitatea noastră încorporată este un reper necesar pentru a ne aduce în concret, pentru a ne conecta cu pământul, cu materia, în asa fel încat să nu ne lăsăm absorbiți de fantasmele fricii, durerii, apatiei, ale predicțiilor sumbre și incertitudinilor. Nu suntem niciodată separați de corpul nostru, este doar un artificiu de exprimare, noi suntem corpul nostru, iar corpul nostru suntem noi. Pulsiunea vieții, nevoile fiziologice ne cheamă, ne împing uneori să continuăm să trăim; în ciuda fricilor, a oboselii, a deznădejdii. Forța vitală care ne-a adus până aici va găsi o cale să se manifeste.

📖 Cărți recomandate:
• Corpul meu, trauma mea, eul meu – Franz Ruppert
• Crearea și ruperea legăturilor afective – John Bowlby
• Arta de a iubi – Erich Fromm

Irina Țepuru este psihoterapeut, membru ISTT și președintele Asociației Române de Psihoterapie prin Dans și Mișcare.

🌞 VINERI, 1 mai, ora 18.00: ”SĂNĂTATEA ESTE CONTAGIOASĂ” (Diana Vasile)
Suntem obișnuiți să gândim că doar bolile se iau sau se dau între oameni. Dar la fel de adevărat este că și sănătatea este contagioasă. Această prelegere va explica DE CE și CUM. Astfel, orice persoană va putea alege mai atent și mai adecvat activitățile, persoanele, contextele în care să se umple de sănătate și să își păstreze sănătatea.

📖 Cărți recomandate:
• Psihoneuroimunologie umană – Kavita Vedhara
• Traumă, anxietate și iubire – Franz Ruppert

Diana Vasile este psihoterapeut , psiholog clinician, cadru didactic universitar și președintele ISTT.

Evenimentele sunt organizate de Institutul pentru Studiul si Tratamentul Traumei, în colaborare cu Editura Trei și librăriile Cărturești.

📚 În perioada 27 aprilie – 1 mai, cărțile de psihologie publicate de Editura Trei vor avea o reducere de 25% în librăria online Cărturești.

Sursă informații și foto: Facebook / Cărturești Baia Mare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.