Astăzi, de la ora 21.00, la Telecinemateca, pe TVR 1, puteți vedea filmul „Rocco şi fraţii săi” (Italia, 1960), în regia lui Luchino Visconti. În filmul laureat cu premiul Fipresci şi premiul special al juriului la Festivalul de film de la Veneţia, precum şi dublu nominalizat la premiile BAFTA, Alain Delon joacă alături de Annie Girardot şi Claudia Cardinale, aceasta din urmă aflată la începutul carierei, înainte de a deveni star internaţional.

O familie săracă vine din sudul Italiei la Milano, în căutarea unei vieţi mai bune. Povestea se concentrează, pe rând, asupra fraţilor Parondis, Vincenzo (Spiros Focás), Simone (Renato Salvatori), Rocco (Alain Delon), Ciro (Max Cartier) și Luca (Rocco Vidolazzi), care au dificultăți de adaptare la viața într-un oraș mare. Familia se descurcă greu la început, dar apoi frații își găsesc fiecare câte un rost. Simone devine boxer profesionist, Rocco lucrează la o curățătorie, iar Ciro intră la facultate.

Acțiunea se concentrează pe apariţia unei femei uşoare, Nadia (Annie Girardot), care este curtată și dorită atât de Simone, cât și de Rocco. Unde va duce această poveste vedeți în film.

Sursă informații și foto: TVR 1

CITEȘTE ȘI: ”MMXX”, cel mai nou film semnat de Cristi Puiu, în cinematografe

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.