În avanpremiera evenimentului încoronării lui Charles al III-lea, din 6 mai, TVR 1 programează, în această seară, două filme documentare: unul despre relaţia dintre regina Elisabeta a II-a şi primul ei născut, Charles, iar al doilea, despre îndelungata legătură dintre Charles şi Camilla.

La ora 22.00 se difuzează ”Elisabeta a II-a şi Charles: mamă şi fiu”. Un documentar care reconstituie relaţia dintre regina Elisabeta a II-a şi Charles, cum au fost depăşite crizele iscate de destrămarea căsătoriei lui cu Diana, precum şi ce a învăţat şi preluat Charles de la mama lui în cadrul pregătirii sale ca viitor monarh.

Regina a avut o relație cu totul specială cu cel mai mare dintre cei patru copii ai săi. Mamă şi fiu, regină şi moştenitor sunt cele două perspective în care poate fi privită această legătură.

Charles a crescut ştiind că va veni o zi când va ajunge rege. Era ceva ce îi era destinat şi, prin urmare, a fost crescut în acest spirit. Iar urcarea pe tron a fost pregătită de-a lungul întregii sale vieţi. Întotdeauna, însă, a fost umbrită de o tristeţe uriaşă, pentru că urcarea sa pe tron însemna că mama lui nu mai este…

Al doilea documentar, ”Charles şi Camilla: calea spre încoronare”, va fi difuzat de la ora 23. Care sunt așteptările de la domnia lui Charles, o acceptă britanicii pe Camilla drept regină? Întrebări la care filmul încearcă să găsească răspunsuri.

Sursă informații și foto: TVR 1

CITEȘTE ȘI: ”Wind, Water, Earth” cu Alexandru Tomescu, în Baia Mare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.