Vineri, 30 iulie, de la ora 19.00, în fața Muzeului Județean de Etnografie și Artă Populară Maramureș are loc recitalul de doine și hori ”În Viu Grai” susținut de Maria Casandra Hauși. Eveniment care deschide sezonul 2021 al concertelor ”Ora muzicală”.

”Spun despre Doină că plânge, dar nu se plânge. Nu se autocompătimește, nu își plânge de milă. Nu cade în stare de melancolie. Starea de melancolie este o stare letargică, bolnavă, de resemnare, de fatalitate, de tristețe fără speranță, fără nădejde… O văicăreală, o moleșeală… În schimb, nu, Doina nu este nici pe departe așa! Eu nu așa o percep, nu așa vreau să o dau-redau mai departe. Doina luptă pentru dor, pentru Dragoste…”, mărturisea despre doine Maria Casandra Hauși într-un interviu pentru eZiarultău.

Și ne-a vorbit și despre hori: ”Îmi spun despre relația dintre oameni, despre Dragoste, despre legământ, despre verticalitatea lucrurilor… Despre pământ și cer. Asta este o taină sacră ce mi-a fost dat să o îngrijesc fiindcă am cerut să o înțeleg. Aceste «cântice» nu sunt altceva decât mărturisiri de conviețuire, de comuniune…”

”În Viu Grai” este concertul care deschide sezonul 2021 al concertelor în aer liber ”Ora muzicală”, organizate de Asociația Culturală EduMusic.

Programul concertelor în aer liber ”Ora muzicală” îl găsiți aici.

Sursă informații și foto: Asociația Culturală EduMusic

CITEȘTE ȘI:
Maria Casandra Hauși: ”Doina luptă pentru dor, pentru Dragoste…”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.