Ravioli molecular, bere cu infuzie de fistic, ciocolată vegană – câteva dintre produsele aparte de la Festivalul Alimentului

Zeci de produse pe cât de inovative, pe atât de gustoase vor fi prezentate vineri, 27 mai, la Centrul de Cercetări pentru Biodiversitate din cadrul USAMV Cluj-Napoca, de către studenţii de la Facultatea de Ştiinţa şi Tehnologia Alimentelor, la cea de-a noua ediţie a Festivalului Alimentului.

Între produsele pregătite de aceştia se regăsesc şi cele cu care au câştigat numeroase medalii la saloane internaţionale de inventică, precum ProInvent 2021. Printre preparatele care vor fi prezentate se numără: ravioli molecular cu microsfere din subproduse alimentare, bere Sweet Stout cu infuzie de fistic şi vanilie, „ForrestPaste” (produs alternativ la pate), ciocolată vegană cu plante medicinale, biotrufe pentru diabetici, şuncă de porc cu adaos de pudră de aronia, îngheţată vegetală îmbogăţită cu probiotice, băutură fermentată cu suc de struguri şi ghindă, iaurt cu extract de păpădie şi pulbere din coji de banane.

Cele 54 de produse sunt împărţite în şapte categorii, iar acestea vor fi jurizate de reprezentanţi ai 18 firme interesate de inventivitatea studenţilor la ediţia din acest an. Deschiderea evenimentului, organizat în colaborare cu Asociaţia Specialiştilor din Industria Alimentară din România, va avea loc la ora 10.00, la Centrul de Cercetări pentru Biodiversitate, iar până la ora 11.00 va avea loc jurizarea, urmată de prezentarea produselor către public şi mass-media (11.00 – 11.30) şi de ceremonia de premiere (11.30 – 12.00).

Vizitatorii sunt invitaţi să guste din toate produsele alimentare expuse, care sunt obţinute prin utilizarea unor tehnologii inovatoare şi urmăresc promovarea unei alimentaţii sănătoase, cu efecte benefice asupra organismului.

Sursă informații și foto: USAMV Cluj

CITEȘTE ȘI: ”Țară-țară, vrem povești!”, în Breb

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.