Expoziția ”Christian Dior, Designer of Dreams” poate fi acum vizitată online, într-un tur ghidat pe canalul de YouTube al Dior. Vă avertizăm din start că e atâta frumusețe și atâta eleganță în ce veți vedea, încât vizionarea va fi asortată cu suspine lungi și dese, care vor continua și după ce turul (de circa o oră) se va termina…

Cu prilejul aniversării a șapte decenii de la înființarea casei de modă pariziene (1946), Dior a organizat o expoziție emblematică, inaugurată în 2017 la Muzeul Artelor Decorative din Paris. Intitulată ”Christian Dior, Designer of Dreams” / ”Christian Dior: Designerul viselor”, expoziția prezintă creațiile cele mai importante ale casei de modă care a reprezentat mereu un reper de eleganță și rafinament. Dovadă stă și faptul că din iulie 2017 până în ianuarie 2018 expoziția a fost vizitată, conform Vogue, de peste 708.000 iubitori de modă, Dior marcând un record și din acest punct de vedere. Expoziția, îmbogățită cu elementele derivate din pasiunea lui Christian Dior pentru cultura britanică, a fost deschisă în februarie 2019 la Muzeul ”Victoria și Albert” din Londra, bucurându-se și aici de un succes imens.

Pentru cei care nu au avut șansa să viziteze această expoziție, Casa Dior oferă un tur virtual ghidat de cei doi curatori, Florence Müller și Olivier Gabet, tur care ne poartă în culisele evenimentului de la muzeul din capitala Franței. Peste 70 de ani de creație vestimentară și nu numai, itinerarii organizate tematic și cronologic, dialoguri captivante, decoruri magnifice. Schițe ale unor creații haute couture iconice, fotografii prețioase din arhivă, obiecte care au fost expuse în premieră, accesorii, totul gândit într-o manieră spectaculoasă. Firește.

Vă mai spunem doar atât: turul începe, cumva firesc, cu una dintre primele creații ale Casei Dior, ”The Bar”, lansată în 1947. O creație care a revoluționat moda, redesenând silueta feminină. Și era doar începutul…

”Acum, când frumusețea viselor este mai vitală ca oricând, lăsați-vă purtați de magia comorilor încântătoare pe care vi le oferă expoziția <<Christian Dior: Designer of Dreams>>”, se arată în prezentarea turului ghidat pe care îl puteți viziona aici.

R. Anda Toma

Sursă informații și foto: YouTube/Christian Dior (foto – captură video din turul virtual)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.