Centrul Europe Direct Maramureș organizează evenimentul online ”Pregătiți pentru era digitală – competențe digitale pentru o Europă digitală”.

”Situația curentă ne demonstrează cum competențele digitale nu sunt doar un avantaj în dezvoltarea carierei, ci devin o necesitate. Am constatat în plus că există diferențe în nivelurile de competențe digitale în Uniunea Europeană. România se situează pe locul 26 din cele 28 de state membre ale UE în cadrul Indicelui economiei și societății digitale (DESI) pentru 2020. Ultimele statistici pentru țara noastră denotă riscuri serioase de excludere digitală în contextul unei rapide digitalizări”, informează organizatorii.

În acest context este lansată invitația la evenimentul online structurat sub forma unei dezbateri informale cu scopul de a reuni (în mod virtual) studenți, elevi, reprezentanți ai instituțiilor de educație, actori locali din domeniul TIC și beneficiari ai unor finanțări europene în domeniul digital.

”Principalul obiectiv al evenimentului este acela de a prezenta oportunitățile de finanțare oferite de Uniunea Europeană (prin Politica Europeană de Coeziune) atât în domeniul educațional, cât și pentru sectorul privat în ceea ce privește îmbunătățirea competențelor digitale, așa cum sunt acestea prezentate în Planul de Acțiune pentru Educație Digitală”, precizează reprezentanții Centrul Europe Direct Maramureș.

Webinarul prin ZOOM are loc miercuri, 29 iulie, de la ora 13.00.

Detalii sunt disponibile aici.

Sursă informații: Centrul Europe Direct Maramureș. Sursă foto: Pixabay.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.