O poveste de dragoste regizată de Alexandru Darie și trăită pe muzica fusion compusă de Adrian Enescu și inspirată de compozițiile lui Johann Sebastian Bach. Și o poveste despre dragoste care se juca la Bulandra chiar și acum mai bine de patru decenii. Propuneri de nerefuzat!

Teatrul Bulandra continuă difuzarea spectacolelor sale de succes pe pagina oficială de Facebook și pe site-urile www.bulandra.ro, www.smartradio.ro.

Miercuri, 15 aprilie, de la ora 19.00, sunteți invitați la ”o întâlnire de geniu” care a avut loc între compozitorul Adrian Enescu și regizorul Alexandru Darie: ”The Bach Files”. ”Un detectiv particular caută într-o metropolă, creuzet al tuturor timpurilor, lumilor și posibilităților, o descedentă a marelui compozitor, un suflet rătăcit. O poveste de dragoste în care ne vom regăsi cu toții”, se menționează în prezentarea spectacolului.

Spectacolul a avut premiera în anul 2015, în cadrul Festivalului ”George Enescu”. ”The Bach Files” face parte din programul ”Bulandra per musica”, program demarat în 2006, incluzând producţii precum ”Elisaveta Bam” (regia: Alexandru Tocilescu) și ”Orfeu şi Euridice” (regia: Alexandru Darie).

La Gala premiilor UNITER din 2016, lui Adrian Enescu i s-a înmânat Premiul special pentru muzică de teatru. Pentru scenografia spectacolului ”The Bach Files”, Octavian Neculai a fost nominalizat la Gala premiilor UNITER din 2016 la categoria ”Cea mai bună scenografie”.

Pentru vineri, 17 aprilie, de la ora 19.00, propunerea este ”Mamouret”, de Jean Sarment. În viziunea regizorului Dinu Cernescu, ”Mamouret” este o ”piesă despre dragoste, despre bucuria vieţii, indiferent de vârstă, o piesă blândă. Un spectacol simplu, normal, punând în prim-plan actorii şi povestea piesei”.

Autorul piesei, Jean Sarment, spunea în 1941: „Am adus pe scenă o poveste care îi poate emoţiona pe toţi cei care, dincolo de ironia defensivă, şi-au păstrat inima tânără şi veselă. O piesă comică, clară şi aerisită, în care finalul e aidoma începutului, închizând cercul”.

Spectacolul a avut premiera în 2006.

🎭 Sunteți, așadar, așteptați la Teatrul Bulandra online!

Sursă informații și foto: Teatrul Bulandra

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.