Duminică, 13 iunie, de la ora 20.00, la TVR 3 puteți urmări piesa de teatru ”O scrisoare pierdută”, în regia lui Liviu Ciulei. Spectacolul a fost preluat de Televiziunea Română în anul 1982 de la Teatrul Bulandra.

”Din cauza faptului că maestrul Ciulei părăsise ţara şi trăia în SUA, munca sa nu a mai putut fi cu uşurinţă popularizată. Pentru a evita furcile caudine ale cenzurii, spectacolul lui Ciulei a fost filmat într-o singură noapte, pe ascuns, în mare grabă. Publicul din sală a fost adus special în acest scop. Preluarea nu fusese trecută în scriptele sau la avizierele TVR. Totul s-a făcut cu mare discreţie, pe răspunderea lui Tudor Vornicu, redactor-şef al Direcţiei Programe. Faţă de versiunea premierei din 1972, au fost operate câteva modificări în distribuţie. Toma Caragiu murise la cutremurul din 1977, iar în rolul prefectului Ştefan Tipătescu apărea Victor Rebengiuc. Mariana Mihuţ lua locul Rodicăi Tapalagă în rolul Zoe. Iar în locul lui Liviu Ciulei, creatorul unui Agamiţă Dandanache de referinţă, apărea Fory Etterle” – relevă site-ul tvr.ro.

Regia artistică şi decorurile: Liviu Ciulei. Regia TV: Alexandru Căpuşneac. În distribuție: Victor Rebengiuc, Mariana Mihuţ, Petrică Gheorghiu, Dem Rădulescu, Mircea Diaconu, Octavian Cotescu, Ştefan Bănică, Aurel Cioranu, Jean Reder, Simion Hetea, Fory Etterle. Iniţiatorii proiectului: Ileana Pop şi Tudor Vornicu.

Sursă informații și foto: tvr.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.