Expoziția temporară ”Portretul în arta băimăreană” mai poate fi vizitată azi și mâine la Muzeul Judeţean de Artă «Centrul Artistic Baia Mare».

”Rod al cercetărilor noastre muzeale întreprinse în ultima perioadă asupra reprezentării motivului antropomorf în arta din «Centrul Artistic Baia Mare», cu focusarea pe diferitele tipuri de reprezentări portretistice, portofoliul expozițional «Portretul în arta băimăreană» materializează o parte din concluziile acestor cercetări”, menționează dr. Ioan Angel Negrean, curatorul expoziției, în prezentarea creionată pe blogul muzeului.

Dr. Ioan Angel Negrean descrie dezvoltarea stilistică a reprezentărilor portretistice generate și/sau intrate în piața artistică băimăreană în secvențe temporale întinse pe o perioadă de un secol și ceva, începând cu lucrări „non-băimărene” (dar aflate în circulație și în colecții private la Baia Mare) din anii premergători actului fundațional realizat de Simon Hollósy, în 1896, și până în contemporaneitatea plastică a anului 1990.

Complementar perspectivei academice, proiectul online ”Hoinărind prin galerie” a căutat perspectiva subiectivă asupra portretelor, accentuând mai degrabă latura emoțională decât argumentul autorității. Invitați ai muzeului și-au deschis sufletul și au dezvăluit unde îi poartă cu gândul lucrarea aleasă, starea pe care le-o creează, de ce le place sau ce i-a uimit admirând-o sau chiar căutând informații despre autor. Materialele pot fi vizionate pe conturile de social media ale muzeului.

Expoziția ”Portretul în arta băimăreană” poate fi vizitată azi și mâine între orele 10.00 și 17.00 (ultima intrare la 16.30).

Sursă informații și foto: Muzeul Judeţean de Artă «Centrul Artistic Baia Mare»

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.