Joi, 26 martie, de la ora 18.00, Ansamblul PlaCello poposește în Baia Mare, la Colegiul de Arte, cu un concert cuprins în turneul național ”Uvertura”.

Ansamblul PlaCello este format din unii dintre cei mai valoroși violonceliști actuali din România – Răzvan Suma, Ștefan Cazacu, Ella Bokor și Mircea Marian -, care propun un concept inedit printr-un nou repertoriu pentru cvartet de violoncele. ”Turneul național <<Uvertura>> reprezintă un început al acestui proiect care însumează lucrări cu caracter programatic, așadar, cele mai faimoase, romantice, dramatice și haioase uverturi din repertoriul muzicii clasice, în aranjament pentru patru violoncele și nu numai”, se anunță în prezentarea evenimentului.

Turneul începe în 21 martie și se încheie în 7 aprilie și ajunge în București, Timișoara, Sibiu, Baia Mare, Sf. Gheorghe și Reghin. ”La fiecare concert ne propunem să îmbogățim componența ansamblului prin a invita un violoncelist, o personalitate de seamă din fiecare oraș, alături de care vom avea plăcerea să interpretăm o lucrare pentru cinci violoncele.”, menționează Răzvan Suma, cel care a avut inițiativa acestui turneu.

Biletele sunt disponibile aici.

Sursă informații și foto: Asociația Culturală Musica Rivulina

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.