Expoziția temporară ”Medio Monte – spiritul locului în repere identitare” va fi vernisată la Casa de cultură din Baia Sprie joi, 16 noiembrie, începând cu ora 14.00. Curatoriată de Diana Robescu de la Muzeul Județean de Artă «Centrul Artistic Baia Mare», expoziția face parte din proiectul „Drumul binelui – o hartă afectivă a Patrimoniului UNESCO din România”. Scopul proiectului, care va fi lansat cu acest prilej, este acela de a celebra 10 ani de la declararea Zilei Patrimoniului Mondial UNESCO din România.

În acorduri muzicale va începe vernisajul din Baia Sprie, grație recitalului la violă și pian susținut de Daniel Breban și Alexandra Pușcaș, elevi ai Colegiului de Arte Baia Mare. Un moment de muzică populară și religioasă din Maramureș va prezenta Măriuca Verdeș.

”Lucrările de pictură, sculptură și grafică incluse în expoziția «Medio Monte – spiritul locului în repere identitare» ilustrează frumusețea cadrelor naturale din Baia Sprie și împrejurimi și relația afectivă dintre oameni, locuri și monumente ca elemente care s-au influențat reciproc de-a lungul timpului”, se arată în comunicatul Muzeului Județean de Artă «Centrul Artistic Baia Mare».

Expoziția va putea fi vizitată până în 14 ianuarie, luni și joi între orele 9.00 – 18.00, marți și miercuri între orele 8.00 – 16.00, respectiv vineri între orele 8.00 – 14.00. Accesul se realizează pe bază de bilet gratuit.

Eveniment organizat de Muzeul Județean de Artă «Centrul Artistic Baia Mare» în colaborare cu Primăria Orașului Baia Sprie și Asociația „E Ceva Bine” București.

Sursă informații și foto: Muzeul Județean de Artă «Centrul Artistic Baia Mare»

CITEȘTE ȘI:
”Acasă e Crăciunu’”: tradiții de iarnă, colinde strămoșești, jocuri cu măști

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.