Expoziția de artă fotografică „Moștenire vie: Patrimoniul Mondial UNESCO din România”, semnată Tudorel Ilie, va fi vernisată mâine, de la ora 17.00, la Biblioteca Județeană „Petre Dulfu” din Baia Mare. Un eveniment organizat pentru a marca Ziua Națională a Patrimoniului Mondial UNESCO din România. ”Obiectivul expoziţiei este să facă cunoscute publicului larg valorile recunoscute pe plan mondial ale patrimoniului tangibil, intangibil şi natural ale României înscrise pe Lista Patrimoniului Mondial UNESCO din România, precum și nevoia stringentă de a le proteja și a le lasa moștenire generațiilor viitoare”, se arată în prezentarea evenimentului.

Expoziția surprinde, în peste 70 de lucrări, momente în care siturile UNESCO din România prind viață în cadrul diverselor evenimente. ”Patrimoniul Mondial UNESCO din România este o bogăţie care, venind de la strămoşii noştri daci şi străbătând cu succes veacurile, este o parte integrantă a identităţii poporului român, dar este totodată şi o valoare universală! Se cuvine deci să-l cunoaştem, să-l păstrăm, să-l punem în valoare şi să-l transmitem generaţiilor viitoare!”, consideră Tudorel Ilie.

Expoziţia – organizată sub patronajul Comisiei Naționale a României pentru UNESCO – va putea fi vizitată până în 29 noiembrie.

Sursă informații și foto: Biblioteca Județeană „Petre Dulfu” din Baia Mare

CITEȘTE ȘI:
Fotografii din Maramureș, în expoziția ”Colors of Romania” din Slovacia

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.