O întâlnire cu Horia-Roman Patapievici ne propune în această seară, de la ora 22.50, pe TVR 1, Cătălin Ștefănescu, realizatorul emisiunii ”Garantat 100%”. O emisiune în care Patapievici face mărturisiri despre intelectualitate, popor și destin.

„Modernizarea noastră a fost rapidă, a fost profundă, dar nu a fost lăsată să se împlinească. A fost brusc întreruptă odată cu bolșevizarea ţării şi a fost înlocuită cu o pseudo-modernizare care este tipică comunismului”, arată, printre altele, Patapievici.

Despre rolul său în viața cetății, despre funcțiile deținute în instituții ale statului, Horia-Roman Patapievici spune: „Eu sunt un pesimist activ cu accent egal şi pe pesimist, şi pe activ. Dacă măsor ce am putut face în anii mei de serviciu public între 2000 şi 2005, cât am fost la CNSAS, după aceea la Institutul Cultural Român (…) am făcut lucruri semnificative şi care au contat, dar cât de uşor s-au spulberat, cât de uşor au fost risipite! (…) Sunt multe motive de disperare pentru cel care încearcă să facă ceva, reuşeşte, dar vede că ce a strâns nu s-a adunat”.

Sursă informații și foto: TVR

CITEȘTE ȘI: Workshop | ”Simboluri sacre legate de Sărbătorile Pascale”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.