”Am stins luminile, ne-am aprins sufletele și am ridicat cortina de atâtea ori. Dar fiecare spectacol a fost irepetabil. Artiști, partituri, spectatori, emoții, fiecare unice”, anunță Opera Națională Română din Cluj-Napoca.

”100 de ani! Împlinim 100 de ani de la primul gong și prima ridicare de cortină ale Operei Naționale Române din Cluj-Napoca: cea dintâi instituție lirică înființată în țara noastră. Pe data de 25 mai 1920 ne deschideam larg ușile și inimile, dezvăluindu-ne arta pulsantă. Primul spectacol avea să înceapă: celebra AIDA pășea pe o scenă care scria istorie!” – așa începe mesajul celor de la Opera Națională Română din Cluj-Napoca.

Din acel moment, povestea s-a scris cu peste două sute de titluri de operă, operetă şi balet din creația universală și peste patruzeci de capodopere românești – multe prezentate în premieră absolută, atrăgând operei clujene un prestigiu care transcende în timp și spațiu.

”Am stârnit mii de aplauze în sala de spectacole, dar și în aer liber cu misiunea unei Opera Aperta, debutăm primăverile cu rafinament pe ringul de dans al Balului Operei, montăm cutezători premiere și spectacole inedite alături de artiști deosebiți și invitați speciali, încurajând mereu și tinerele talente”, se arată în comunicat.

Luni, 25 mai, cei 100 de ani de emoție vor fi celebrați printr-un eveniment aniversar, alături de oaspeți de excepție și amintiri de legendă! ”Muzica se resimte pretutindeni în jurul nostru, dincolo de distanțele fizice. Vă invităm să o ascultăm și simțim împreună, într-un eveniment realizat în parteneriat cu TVR Cluj și transmis LIVE pe postul TVR Cluj și paginile de Facebook ale TVR Cluj și Operei Naționale Române Cluj-Napoca”, vine și invitația la sărbătoare.

Luni, de la ora 19.00!

Sursă informații, video și foto: Opera Națională Română din Cluj-Napoca

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.