Opera Națională București transmite în cadrul Seri de Operă Online spectacolele „Oedipe” de George Enescu și „Don Quijote” de Ludwig Minkus.

”Prima scenă lirică a țării vine în întâmpinarea iubitorilor genului liric cu spectacole difuzate online, în fiecare zi de luni și joi a săptămânii. Ne dorim pe această cale, ca în această perioadă de grea încercare pentru toată lumea, să fim mai aprope unii de ceilalți prin muzică și cultură, pe care le susținem necondiționat”, mărturisesc cei de la Opera Națională București.

Luni, 4 mai, ora 18:30, este programat spectacolul „Oedipe”, în amintirea celui care a fost cel mai mare compozitor român al tuturor timpurilor – George Enescu, acum când se împlinesc 65 de ani de la dispariția sa. Despre opera ”Oedipe”, principala creaţie naţională de gen şi totodată singura care se regăseşte în repertoriul mai multor teatre de prestigiu din lume, compozitorul George Enescu mărturisea: ”Nu mi se cuvine mie să declar dacă Oedipe este sau nu cea mai desăvârşită dintre lucrările mele. Tot ce pot spune este că, dintre toate, îmi este cea mai dragă. În primul rând, pentru că m-a costat luni de muncă şi ani de nelinişte. Apoi, pentru că am pus în ea tot ce simţeam, ce gândeam, în aşa fel încât mă contopeam uneori cu eroul meu”.

Joi, 7 mai, ora 18:30, va fi difuzat spectacolul de balet „Don Quijote” de Ludwig Minkus, regia și adaptarea coregrafică Jaroslav Slavický, eveniment din 23 februarie 2018. ”Ritm, culoare, atmosfera plină de viață a unui orășel din Spania, personaje pitorești inspirate de celebrul roman semnat de Cervantes, o coregrafie spectaculoasă cu numeroase momente de virtuozitate în interpretarea unei distribuții de excepție înseamnă împreună spectacolul de pe scena Operei Naționale București”, se arată în prezentare.

Înregistrările vor fi disponibile atât pe pagina oficială de Facebook a instituției, cât și pe site-ul operei, fiind accesibile publicului pe durata difuzării spectacolului.

Sursă informații și foto: Opera Națională București

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.