”Prezența numelui său pe afișele vremii era suficientă pentru a transforma orice sală de spectacole într-una neîncăpătoare, popularitatea și fascinația muzicii lui Rachmaninov rămânând la fel de actuale și în zilele noastre”, consideră cei de la Opera Națională Română Cluj-Napoca. Vă puteți convinge sâmbătă, 1 august, când este programat evenimentul online ”Seară Rachmaninov”.

”Iarna sunt pianist, iar vara – compozitor”, afirma Serghei Rachmaninov, unul dintre cei mai aclamați artiști ai secolului XX. ”Compozitor, dirijor şi pianist-interpret al propriilor creaţii, acesta s-a remarcat printr-un repertoriu generos și variat de muzică orchestrală, concertantă, vocală, dar și prin piese pentru pian, muzică de cameră și operă”, se arată în prezentarea evenimentului.

”Stilul său diafan, cutezător, dar totodată boem și sensibil transpare negreșit și prin romanțele pe care ni le oferă soprana Diana Țugui și pianistul Mihai Diaconescu”, spun organizatorii evenimentului.

Înregistrarea, realizată pe scena Operei Națională Română din Cluj-Napoca, va fi transmisă aici sâmbătă, 1 august, de la ora 18.00, și va fi disponibilă 24 de ore de la începerea transmisiunii online.

Sursă informații și foto: Opera Națională Română Cluj-Napoca

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.