Luni, 20 aprilie, TVR 3 difuzează mai multe spectacole teatrale. Iată programul zilei:

  • ora 14.00 – „Mincinosul”, de Carlo Goldoni. Regia: Constantin Dicu
  • ora 20.00 – „Căsuţa cu poveşti”. În anul 1996, Silvia Kerim i-a invitat la ea acasă pe Alexandrina Halic şi pe Ion Besoiu, ca să citească din cărţile cu basmele nemuritoare ale copilăriei de pretutindeni. Pentru un câine, o pisică şi un grup de copii, cei doi actori au citit poveşti din toate colţurile lumii. O cameră de luat vederi, o echipă de creaţie şi o echipă de producţie au fost martore la această întâlnire
  • ora 20.05 – „Omul de zăpadă care voia să întâlnească soarele”, de Matei Vişniec. Regia: Ioan Brancu. Spectacol preluat de la „Teatrul Ţăndarică”. În distribuţie: Ioan Brancu, Liliana Gavrilescu, Simina Constantin, Florin Mititelu, Olga Bela, Leonard Dodan. Regia TV: Andrei Măgălie

„Omul de zăpadă care voia să întâlnească soarele” (foto din spectacol) este un poem plin de tandreţe, de candoare şi sensibilitate, despre prietenie, tristeţe, bucurie, speranţă. Când simte cum razele soarelui îl topesc încetul cu încetul, Omul de zăpadă porneşte într-o călătorie pentru a-l ruga pe astrul ceresc să-i fie milă de el. Ajuns aici, în loc să ceară ceva pentru el, cere ajutor pentru prietenii lui. Timpul nu a curs în favoarea Omului de zăpadă, numai inima lui roşie a rămas să pulseze, dar soarele i-a făcut promisiunea că-l va transforma în vis şi că-l va readuce la viaţă şi iarna următoare.

  • ora 21.10 – „Shakesperia, ţara lui Will” – „Romeo şi Julieta” – partea întâi.

În perioada 20 – 26 aprilie e Săptămâna Shakespeare la TVR 3. ”Shakesperia, ţara lui Will” – 11 episoade din seria dedicată spectacolelor montate pe texte de William Shakespeare. Program realizat de Casa de Producţie TVR în parteneriat cu British Council, în 2016, în cadrul programului „Shakespeare Lives”.

Episoadele – cu o durată de aproximativ 10 minute – sunt structurate în jurul celor mai cunoscute şi mai jucate piese shakespeariene şi aduc în faţa publicului imagini inedite cu realizatorii acestor spectacole, precum şi imagini de arhivă. Miniseria are muzica originlă compusă şi interpretată de Radu Georgescu şi grafica originală semnată de Iustin Scărlătescu.

În „Romeo si Julieta” veţi vedea imagini rare, din spectacolul realizat de Cătălina Buzoianu la IATC, în anul 1979, cu promoţia din care făceau parte Adrian Pintea, Mariana Buruiană, Dinu Manolache, Adriana Trandafir.

Sursă informații și foto: TVR

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.