Au început, în 26 noiembrie, înscrierile pentru selecţia naţională a Eurovision Song Contest 2022. Compozitorii care doresc să înscrie piese pentru Eurovision România pot aplica până pe 19 decembrie, exclusiv online. Pe 23 decembrie, juriul va anunţa cei 45 de semifinalişti ai Eurovision România 2022.

Anul acesta, revenirea la formatul selecţiei naţionale va fi marcată de o premieră în sistemul de vot pentru telespectatori. În faza semifinalei, publicul va vota piesele favorite pe contul de Facebook Eurovision România și va califica cinci dintre piese. Lista celor 20 de finaliști va fi completată cu rezultatele votului juriului.

În ultima fază a selecției naționale câștigătorul va fi decis de juriul concursului și de telespectatori (prin SMS), punctajul acordat de public având ponderea punctajului acordat de un jurat.

Semifinala şi finala selecţiei naţionale se vor desfăşura la începutul anului viitor, pe parcursul lunilor februarie și martie. În marea finală vor accede primele zece piese, iar ultimul act al competiției va avea loc pe 5 martie, când vom afla și numele reprezentantului României în competiția internațională.

Eurovision Song Contest 2022 va avea loc în Italia, la Torino, cu semifinalele pe 10 şi 12 mai şi finala pe 14 mai 2022. 41 de țări s-au înscris la ediția cu numărul 66 a concursului internațional.

Eurovision Song Contest este cea mai importantă competiţie muzicală internaţională, organizată de EBU – cea mai mare asociaţie a televiziunilor publice din Europa. European Song Contest (ESC) se desfăşoară în fiecare an începând din 1956. Show-ul este unul dintre cele mai longevive şi mai urmărite programe de televiziune din lume, fiind transmis atât în Europa, cât şi în Australia, Asia şi Statele Unite. Televiziunea Română este organizatoarea selecţiei naţionale şi participă la competiţia europeană din anul 1993.

Sursă informații și foto: tvr.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.