Invitata Irinei Păcurariu la emisiunea ”Rețeaua de idoli” care va fi difuzată în această seară pe TVR 2, de la ora 21, este un nume de legendă între creatorii de modă din România: Doina Levintza.

A creat ţinute pentru sute de personaje alături de elita regizorilor români. Teatru, film, televiziune, spectacol – sunt domeniile în care creatoarea a excelat în uimitoarea ei carieră, se arată în prezentarea emisiunii pe site-ul televiziunii publice.

Despre Doina Levintza, criticul de modă Michel Desforges scria în „Le Figaro”: ”E de ajuns să-i vezi o singură dată prezentarea de modă pentru a recunoaște apoi o „Levintza” în orice ocazie, la o petrecere sau la o gală. Fiecare rochie e unică. Mătase brodată și rebrodată, broderii și lameuri. Pentru Doina Levintza vârsta nu există. Ceea ce contează este clipa. Ea știe să-și facă intrarea în scenă. Pentru ea, teatrul vieții nu se oprește niciodată. Doina Levintza este înrudită de departe cu Federico Fellini și Salvador Dali”.

Doina Levintza a susținut peste 100 de prezentări ale brandului „Levintza” la Monte Carlo, Paris, Washington, New York, Londra, Praga, Geneva, Madrid, Berlin, Bruxelles sau Chicago.

Este primul designer din Europa de Est care a fost prezent la Săptămâna Modei de la New York. Pentru întreaga sa creaţie artistică, în anul 2000 Doina Levintza primea ordinul național „Pentru merit” în grad de cavaler.

Sursă informații și foto: tvr.ro

CITEȘTE ȘI: Poftiți la expoziție!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.