TVR 1 va difuza sâmbătă, 27 februarie, de la ora 17.00, o ediție specială a emisiunii „Cântec şi poveste”, in memoriam Nicolae Sabău.

„În anul 2015 am poposit la Cicârlău împreună cu echipa TVR Cluj, pentru a realiza o ediţie a emisiunii cu Nicolae Sabău. Avea 85 de ani, iar dialogul, deşi era la o vârstă înaintată, a fost o surpriză! A vorbit extraordinar și am reușit să realizez nu una, ci două ediții ale acestei emisiuni”, povesteşte prezentatorul emisiunii ”Cântec şi poveste”, Alexandru Pugna.

În 27 februarie vor fi difuzate fragmente din acest interviu, precum și înregistrări făcute de-a lungul timpului de televiziunea publică,  inclusiv primele apariţii pe micul ecran ale interpretului maramureşean.

Nicolae Sabău a plecat dintre noi la sfârșitul anului trecut. A lăsat însă în urma lui ”o bogăție de tezaur inestimabil de cântec și simțire românească. Care o să vorbească peste vremi de cel care a fost și va rămâne un reper important pentru ținutul maramureșean și despre frumusețea sufletului țăranului român din nord de țară, așezat în vers și cântec de oamenii minunați ai acestor locuri”, a arătat Alexandru Pugna.

Sursa: tvr1.tvr.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.