”Dorim să vă oferim o noapte magică”, de aici pornește invitația lansată de cei de la Muzeul Județean de Istorie și Arheologie Maramureș pentru Noaptea Muzeelor.

În 14 mai, între orele 18.00 și 23.30, sunteți așteptați la Muzeul Județean de Istorie și Arheologie Maramureș. Pentru a celebra Noaptea Muzeelor. ”Dorim să vă oferim o noapte magică, cu experiențe de neuitat atît pentru copii (ateliere educaționale în cadrul programului «Muzeul Viu» și o expoziție inedită de construcții din piese LEGO), cât și pentru părinți”, mărturisesc reprezentanții Muzeului Județean de Istorie și Arheologie.

Vizita va decurge precum o veritabilă călătorie prin timp. Un parcurs prin opt săli, fiecare adăpostind câte o expoziție permanentă: Epoca târzie a bronzului în Depresiunea Lăpușului, Minerit și civilizație în Maramureș, Cetatea de piatră – Cetatea Chioarului, Baia Mare – oraș liber regal, Baia Mare – Piața Catății. Vestigii arheologice, Baia Mare – Centrul Istoric. Vestigii arheologice, Suba Zoltán – omul din spatele aparatului de fotografiat și „Tot înainte!” Elev în România comunistă.

Pe lângă toate acestea, la Bastionul Măcelarilor, între orele 18.00 și 22.30, sunteți așteptați să admirați „Tezaurul de denari romani de la Berchezoaia” (în spațiul expozițional din Turn). Să participați la atelierele meșterilor artizani și să le descoperiți produsele. Și, negreșit, să vizitați fascinanta „Grădină Vie”.

Sursă informații și foto: Muzeul Județean de Istorie și Arheologie Maramureș

CITEȘTE ȘI:
Noaptea Muzeelor | Trei expoziții și un concert, la Mineralogie

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.