Între orele 18.00 și 24.00, sâmbătă, 13 mai, sunteți așteptați la Muzeul Județean de Mineralogie „Victor Gorduza” Baia Mare. Pentru a celebra a 19-a ediție a Nopții Muzeelor.

Peste o mie de eșantioane minerale sunt pregătite să fie admirate în cadrul expoziției permanente. Alte patru expoziții pot fi vizitate cu prilejul Nopții Muzeelor. „Minerale în filatelia românească” prezintă unele dintre cele mai reprezentative piese care au fost selectate pentru diferite emisiuni filatelice naționale. „Lumina de la capătul tunelului” echivalează cu o incursiune în istoria obiectelor de iluminat folosite în minele zonei. Din expoziția „30 de ani de expoziții” puteți reconstitui itinerariile naționale și internaționale ale expozițiilor ilustrate prin afișe. „Minera(i)logic” reprezintă o interpretare artistică a lumii minerale privite prin ochii micilor artiști elevi ai Colegiului de Arte.

De la ora 20.00 este programat concertul Corului „Sfântul Ioan Damaschinul” al Departamentului de Teologie Ortodoxă „Iustinian Arhiepiscopul”, dirijat de lect. univ. dr. Aurelian Petrică Covaciu.

Inițiată de Ministerul Culturii și Comunicării din Franța și patronată în prezent de Consiliul Europei, de UNESCO și de Consiliul Internațional al Muzeelor, Noaptea Muzeelor este un eveniment desfășurat la nivel internațional și aflat anul acesta la a 19-a ediție. Muzee din zeci de țări europene și nu numai își aprind luminile și își deschid porțile în aceeași noapte.

Sursă informații și foto: Muzeul Județean de Mineralogie „Victor Gorduza” Baia Mare

Noaptea Muzeelor în Maramureș

La Artă poți picta, contribuind la o lucrare colectivă care va fi expusă
Muzeul Maramureșan așteaptă să fie descoperit… altfel
”Planetarium(s): 100 de ani de știință interactivă la 360 grade”
La Bastionul Măcelarilor, expoziție de arme medievale
Fotografii și lemn, comori și premii la Muzeul Județean de Etnografie și Artă Populară
Oferta Muzeului de Istorie și Arheologie

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.