A 19-a ediție a Nopții Muzeelor va avea loc loc anul acesta sâmbătă, 13 mai. Pe lângă invitația de a vizita expozițiile permanentă și temporară, Muzeul Județean de Artă «Centrul Artistic Baia Mare» propune și alte repere în calendarul artistic al evenimentului.

Astfel, într-un spațiu amenajat sub forma unui atelier de artist, vizitatorii vor avea posibilitatea de a picta o lucrare colectivă. Creația astfel rezultată va fi expusă la intrarea în spațiul expozițional al muzeului băimărean în perioada 16-30 mai. De asemenea, va exista un photo corner pentru realizarea de fotografii individuale și de grup.

Va fi organizat un atelier de creație, destinat persoanelor cu vârste peste 10 ani. Este necesară programarea prealabilă. Vizitatorii vor fi invitați și să participe la un concurs cu întrebări legate de artiști ai căror lucrări fac parte din expoziția permanentă a muzeului. Premiile constau în albume și cărți.

Program Noaptea Muzeelor

17.00 – 24.00
– vizitarea expoziției permanente ”Centrul Artistic Baia Mare. Repere Europene între tradiții și inovații”
– vizitarea expoziției temporare ”Avangardă și contemporaneitate”
– vizitarea proiectului microexpozițional ”Hollósy Simon – Cetatea Hustului”
– Amintiri colorate (pictură pe pânză și photo corner)
17.00 – 19.00: atelier de creație OP ART
18.00 – 19.30: concurs ”Identifică cei mai reprezentativi artiști din expoziția permanentă”
20.00 – 23.00: proiecție de filme documentare din domeniul artei băimărene

Programul de vizitare al muzeului este de marți până duminică, între orele 10.00-17.00 (ultima intrare 16.30). Sâmbătă, 13 mai, muzeul va fi deschis și în intervalul 17.00-24.00 (ultima intrare 23.30).

Echipa Muzeului Județean de Artă «Centrul Artistic Baia Mare» are alături pentru acest eveniment tineri voluntari de la Colegiul de Arte Baia Mare și American International School of Transylvania.

Inițiată de Ministerul Culturii și Comunicării din Franța și patronată în prezent de Consiliul Europei, de UNESCO și de Consiliul Internațional al Muzeelor, Noaptea Muzeelor este un eveniment desfășurat la nivel internațional și aflat anul acesta la a 19-a ediție. Muzee din zeci de țări europene și nu numai își aprind luminile și își deschid porțile în aceeași noapte.

Sursă informații: Muzeul Județean de Artă «Centrul Artistic Baia Mare»

CITEȘTE ȘI:
Cu o premieră începe luna mai la Teatrul Municipal Baia Mare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.