Sâmbătă, 13 mai, de Noaptea Muzeelor, adăugați pe traseul dumneavoastră și Muzeul Județean de Etnografie și Artă Populară Maramureș. Tombolă, muzică, vânătoare de comori și, desigur, expoziții figurează pe agenda evenimentului.

În clădirea pavilionară două expoziții așteaptă să fie vizitate. Cea permanentă, ”Lemnul în comunitatea tradițională – de la leagăn, la mormânt”. Cea temporară, ”Oamenii satelor”, expoziție de fotografie realizată de Patricia Marina Toma. Sunt programate proiecție de film documentar, moment muzical cu Maria Niță și o tombolă cu premii.

La Muzeul Satului, pe lângă vizitarea monumentelor de arhitectură tradițională, sunteți provocați la o vânătoare de comori. O tombolă cu premii vă face și ea cu ochiul din ”Satul de pe Deal”.

În clădirea pavilionară, accesul gratuit este între orele 18.00 și 24.00. Iar la Muzeul Satului între 16.00 și 20.00.

Inițiată de Ministerul Culturii și Comunicării din Franța și patronată în prezent de Consiliul Europei, de UNESCO și de Consiliul Internațional al Muzeelor, Noaptea Muzeelor este un eveniment desfășurat la nivel internațional și aflat anul acesta la a 19-a ediție. Muzee din zeci de țări europene și nu numai își aprind luminile și își deschid porțile în aceeași noapte.

Sursă informații: Muzeul Județean de Etnografie și Artă Populară Maramureș

Noaptea Muzeelor în Maramureș
La Artă poți picta, contribuind la o lucrare colectivă care va fi expusă
Muzeul Maramureșan așteaptă să fie descoperit… altfel
”Planetarium(s): 100 de ani de știință interactivă la 360 grade”
La Bastionul Măcelarilor, expoziție de arme medievale

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.