Muzeul Județean de Istorie și Arheologie Maramureș celebrează Noaptea Muzeelor propunându-vă șapte expoziții.

Timp este berechet să vă plimbați agale prin muzeu și să studiați chiar și detalii, dat fiind că sâmbătă, 12 iunie, începând cu ora 18.00 și până la ora 24.00, Muzeul Județean de Istorie și Arheologie va fi deschis și accesul va fi gratuit.

Invitația este valabilă pentru următoarele expoziții: Cetatea de piatră – Cetatea Chioarului, Baia Mare – oraș liber regal, Baia Mare – Piața Cetății. Vestigii arheologice, Baia Mare – Centrul Istoric. Vestigii arheologice, Suba Zoltán – Omul din spatele aparatului de fotografiat, ”Tot înainte!” Elev în România comunistă, Minerit și civilizație în Maramureș.

Noaptea Europeană a Muzeelor a fost inițiată în 2005 de Ministerul Culturii și Comunicării din Franța și este patronată în prezent de Consiliul Europei, de UNESCO și de Consiliul Internațional al Muzeelor. Cu prilejul acestui eveniment, muzee și instituții culturale din zeci de țări europene și nu numai își aprind luminile și deschid porțile în aceeași noapte. În România, evenimentul este organizat de către Rețeaua Naționala a Muzeelor, membră a celei mai mari rețele pan-europene a muzeelor Network of European Museum Organisations (NEMO).

Sursă informații: Muzeul Județean de Istorie și Arheologie Maramureș, Noaptea Muzeelor

CITEȘTE ȘI:
Noaptea Muzeelor | Lemn, broderie, muzică și un sat cum altul nu-i
Noaptea Muzeelor | Minerale, timbre, filme și… dinozauri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.