Sâmbătă, 14 mai, la Muzeul Județean de Artă «Centrul Artistic Baia Mare» porțile vor fi larg deschise până la miezul nopții. ”Celebrăm complexitatea și diversitatea colecțiilor muzeului și vă invităm să luați parte la activități care valorifică patrimoniul muzeului”, lansează invitația pentru Noaptea Muzeelor reprezentanții «Centrului Artistic Baia Mare».

Astfel, între orele 17.00 – 24.00, puteți vizita expoziția permanentă ”Repere europene între tradiție și inovație”. Pentru ora 18.00 este programat vernisajul expoziției retrospective Carol Kondrak. ”Complexitatea personalității artistului Carol Kondrak se dezvăluie în expoziția temporară care reunește elemente de fond documentar, sculptură, pictură și grafică”, menționează organizatorii.

De la 17.00 și 20.00 vor începe ateliere de pictură. Un program educațional de însușire a tehnicilor picturale și de dezvoltare a creativității. Atelierele sunt destinate persoanelor cu vârsta de peste 12 ani. Înscrierile se fac la muzartbm@yahoo.com sau la telefon 0740-142781. Taxa: 20 lei. Pentru ora 19.00 este anunțată prezentarea lucrării ”Podul peste Tisa de la Teceu” de Hollósy Simon. Tablou expus pentru prima dată la Muzeul Județean de Artă «Centrul Artistic Baia Mare». De la ora 21.00 are loc proiecția new media MuzART.

Programul special de Noaptea Muzeelor se desfășoară sâmbătă, 14 mai, între orele 17.00 și 24.00. Interval în care vizitarea expozițiilor este gratuită. În afara acestor activități, în weekendul 14-15 mai, muzeul funcționează conform programului normal de vizitare. Între orele 10.00 și 17.00. Interval în care accesul vizitatorilor se face pe baza unui bilet de intrare, achiziționat de la casieria muzeului.

Sursă informații și foto: Muzeul Județean de Artă «Centrul Artistic Baia Mare»

CITEȘTE ȘI:
Noaptea Muzeelor | Fotografii, Maria Tănase, lemn, comori și muzică – la Etnografie și Artă Populară

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.