Universitatea ”Babeș – Bolyai” – extensia Sighetu Marmației programează pe toată durata zilei de azi evenimente prilejuite de Noaptea Cercetătorilor Europeni. Sub cupola proiectului ”SCIENCE4FUTURE-II”.

Obiectivul principal al proiectului constă în ”prezentarea rezultatelor și metodelor de cercetare publicului larg, în vederea creșterii gradului de conștientizare a importanței activităților de cercetare, de inovare și de transfer tehnologic, și obținerea recunoașterii publice a cercetătorilor prin înțelegerea impactului activității lor asupra vieții de zi cu zi a populației”, se arată în prezentarea ”SCIENCE4FUTURE-II”.

Evenimentele se vor derula la sediul de pe strada Avram Iancu nr. 6. La scenă programul începe la ora 13.00. Modelele 3D digitale și reale ale clădirilor, tehnica extragerii pigmenților vegetali între știință și meșteșug, chimia pigmenților pentru textilele de azi, prezentarea expoziției de cămăși tradiționale sunt câteva dintre temele care vor fi abordate. Și pentru că omul are curiozitatea în ADN, va exista și o sesiune de întrebări și răspunsuri. Atelierele încep la 13.30. Aici va fi vorba despre modelare 3D, descifrarea modelelor cusute și țesute, culori. Tot la 13.30 se dă startul sesiunii de… eperiențe: escape room în bibliotecă (45 minute/tur), tur experimental multisenzorial (25 minute/tur), turul catacombelor (30 minute/tur). Nu lipsesc concursurile și nici evenimentele online.

Programul complet, aici.

Sursă informații și foto: Noaptea Cercetătorilor Europeni

CITEȘTE ȘI:
Noaptea Cercetătorilor | Observații astronomice și ateliere educaționale la Planetariul Baia Mare
Noaptea Cercetătorilor | Despre apă, la Muzeul Județean de Mineralogie

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.