Ziua Internațională a Cărții ne găsește anul acesta într-o situație cu totul specială. Acesta este și motivul pentru care cea de-a opta ediție ”Noaptea Cărților Deschise” – eveniment de încurajare a lecturii – se desfășoară sub îndemnul de a sărbători cărțile de #acasă.

În această seară, de la ora 19.00, ”invităm toți cititorii, mari și mici, entuziaști ai lecturii, prieteni ai cărților, promotori ai culturii și educației din România să se alăture de #acasă unei comunități extraordinare și să împartă bucuria lecturii în cadrul unei întâlniri online cu multe surprize!”, se arată în prezentarea evenimentului organizat de Editura Litera.

Organizatorii au pregătit pentru cititorii din toată țara ”un eveniment interactiv cu scriitori bine cunoscuți din Europa și de peste ocean și cu mari actori ai scenei teatrului românesc care ne vor încânta cu lecturi, povești live și mesaje de încurajare a lecturii”.

Va urma o ecranizare clasică a romanului “Numele trandafirului” de Umberto Eco, ce va fi difuzată în premieră pe Facebook, în parteneriat cu AMC România. Cu o distribuție de excepție (Sean Connery, Christian Slater, Michael Lonsdale), filmul a fost recompensat cu două premii Bafta pentru cel mai bun actor (Sean Connery) și cel mai bun machiaj, precum și cu premiul Cesar pentru cel mai bun film străin.

Mai mult, www.litera.ro devine gazda reducerilor și cadourilor. Reduceri între 50% și 65% la întreaga ofertă Litera de cărți și ebook-uri și un kit cadou pentru fiecare cititor: romanul “Acasă” scris de Marilynne Robinson, una dintre cele mai iubite și apreciate autoare ale Americii, împreună cu o colecție de patru semne de carte minunat ilustrate.

”Cărțile ne conectează și ne ajută să traversăm o perioadă dificilă pentru toți. De aceea, pentru fiecare comandă plasată în data de 23 aprilie, cu ocazia Zilei Internaționale a Cărții, Editura Litera va dona câte 1 Euro în fondul de donație pentru măști de protecție a asociației ViitorPlus”, informează cei de la Editura Litera. ”Doar împreună vom depăși această perioadă, fiind în permanență conectați și adaptându-ne rapid, aducând în online toate cărțile, evenimentele și cele mai bune oferte pentru cititori”, a declarat Dan Vidrașcu – director general al Editurii Litera.

Pasionații de lectură din întreaga lume sărbătoresc în fiecare an, pe 23 aprilie, Ziua Internațională a Cărții și a Drepturilor de Autor, eveniment organizat de UNESCO cu scopul promovării lecturii, publicării cărților și a drepturilor de autor. ”În România, marcăm împreună această zi, pentru al 8-lea an consecutiv, prin evenimentul Noaptea Cărților Deschise. Cărțile ne apropie și mai mult acum, când este atât de necesar să ne distanțăm social ca să fim în siguranță pentru noi și pentru cei dragi nouă”, menționează organizatorii de la Litera.

📚 Invitația la eveniment vă așteaptă aici.

Sursă informații și foto: Editura Litera (ilustrație realizată de Mura)

CITEȘTE ȘI:
Pornește într-o nouă călătorie prin paginile unei cărți care abia așteaptă să fie citită!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.