Puteți vizita virtual Muzeul Național al Țăranului Român. Într-o experiență online interactivă sunteți invitați să descoperiți expoziția permanentă, continuați cu turul bisericilor și, în final, nu uitați să poposiți în Muzeul virtual al copilăriei.

Muzeul Național al Țăranului Român este unul dintre primele muzee din România care a făcut trecerea către spațiul virtual, putând fi vizitat de către oricine și de oriunde, din fața unui calculator. ”Astfel, în septembrie 2010 am lansat turul virtual al expoziției permanente a muzeului. În 2012 am finalizat turul virtual pentru bisericile din lemn aflate în custodia MNȚR, iar în 2013 am realizat Muzeul virtual al Copilăriei”, informează reprezentanții muzeului.

”După 10 ani, în decembrie 2020, am reînnoit toate aceste proiecte, odată cu perimarea tehnologiei flash și migrarea către limbajul html5, astfel încât publicul vizitator poate accesa tururile virtuale nu numai de pe desktop, varianta recomandată de vizitare pe internet, ci și de pe smartphone ori tabletă”, anunță sursa citată.

Expoziția permanentă a muzeului beneficiază de un tur virtual deosebit de bogat, fiecare sală fiind reprezentată prin mai multe panorame foarte detaliate, însoțite de explicațiile bilingve română/engleză ale audioghidului. ”Vă propunem un tur virtual interactiv, conceput în dialog cu vizitatorul, așa cum a fost gândită dintru început și expunerea”, spun reprezentanții muzeului. Turul virtual este disponibil aici.

Turul virtual al bisericilor Muzeului Țăranului cuprinde panorame ale celor cinci biserici din lemn care se află în custodia muzeului, clădite în afara incintei: Groșii Noi, Julița, Troaș din județul Arad și Lunca Moților, Bejan din județul Hunedoara. Turul virtual este disponibil aici.

De asemenea, reprezentanții Muzeului Național al Țăranului Român vă îndeamnă să poposiți în Muzeul virtual al copilăriei: ”Explorați imaginarul copilăriei de la sat și de la oraș și aflați despre sărbători, jocuri și jucării tradiționale, boală și vindecare, nume de băieți și fete, texte scrise de și pentru copii, și câte altele!” Vizita este posibilă aici.

Sursă informații și foto: Muzeul Național al Țăranului Român

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.