”Descoperiți-ne altfel de… Noaptea Muzeelor” este un eveniment care antrenează întreg Muzeul Maramureșan. În 13 mai, între orele 17.00 și 23.00 (ora de acces a ultimilor vizitatori).

Trei expoziții la Muzeul Etnografic al Maramureșului

La Muzeul Etnografic al Maramureșului aveți trei puncte de atins pe agenda Nopții Muzeelor. Primul este vernisajul expoziției „Moștenirea săsească”. Partener, Muzeul ASTRA Sibiu. Altă expoziție, același muzeu: „Isus trecând prin Înviere!”. În parteneriat cu Muzeul Țării Făgărașului „Valer Literat”. Al treilea reper, expoziția temporară ”Dincolo de poveste. Graiul straielor moștenite”, care spune povestea unor piese deosebite din patrimoniul a 12 muzee din țară.

Invitații la film, speranță și… joacă

Casa memorială ”Elie Wiesel” intră în circuitul Nopții Muzeelor cu o seară de film. Aceeași este și propunerea venită dinspre Muzeul satului maramureșean. Acolo unde seara va fi completată de un tur nocturn. „Civilizații preistorice redescoperite – Cultura Cucuteni” este expoziția de la Muzeul de Istorie – Arheologie. La joacă sunteți poftiți de Muzeul de Științele Naturii. Despre jocuri create în Sighetu Marmației este vorba în expoziția „Cum să-ți creezi propriul joc”. ”Joacă… tu urmezi” este cupola sub care se vor derula atelierele.

Expoziția de pictură ”În căutarea speranței”, autor Daniela Bacs-Balea este pe simeze în sălile de expoziții temporare. Pentru ca la Centrul Cultural Pastoral ”Sf. Iosif Mărturisitorul” să vă aștepte expoziția de pictură semnată Traian Bilțiu-Dăncuș. Tot aici puteți (re)descoperi ”Arta lemnului în Maramureș” din colecția Muzeului Maramureșean.

Inițiată de Ministerul Culturii și Comunicării din Franța și patronată în prezent de Consiliul Europei, de UNESCO și de Consiliul Internațional al Muzeelor, Noaptea Muzeelor este un eveniment desfășurat la nivel internațional și aflat anul acesta la a 19-a ediție. Muzee din zeci de țări europene și nu numai își aprind luminile și își deschid porțile în aceeași noapte.

Mai multe detalii, aici.

CITEȘTE ȘI:
Noaptea Muzeelor | ”Planetarium(s): 100 de ani de știință interactivă la 360 grade”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.