”Din istoria croitoriei. Breasla croitorilor din Baia Mare” este noua expoziție temporară pe care Muzeul Județean de Istorie și Arheologie o propune.

De mâine, 25 iunie, de la ora 11.00, Muzeul Județean de Istorie și Arheologie din Baia Mare vă invită să vizitați cea mai nouă expoziție temporară: ”Din istoria croitoriei. Breasla croitorilor din Baia Mare”.

”Expoziția ne va plimba prin culisele croitoriei, prezentând atât istoricul breslei croitorilor din Baia Mare, cât și piesele din epoca medievală reprezentative păstrate în patrimoniul muzeal. Această incursiune în istoria croitoriei va cuprinde informații și obiecte variate legate de această meserie creativă: foarfeci, călcătoare de diverse tipuri și o gamă de mașini de cusut din secolele XIX-XX care surprind etapele de evoluție a cusutului mecanic”, menționează dr. Sorana Mișca – muzeograf și curator al expoziției.

”Varietatea obiectelor aflate în patrimoniul muzeului nostru ne permite să facem o călătorie în istoria cusutului de-a lungul secolelor și să aflăm din crâmpeie de poveste cum a evoluat și s-a transformat în timp croitoria, dar și câteva imagini de secol XX cu băimăreni surprinși în fotografiile din Colecția Suba Zoltán”, informează muzeograful.

Vernisajul expoziției va fi transmis în format video pe pagina de Facebook a muzeului. Expoziția va putea fi vizitată la sediul muzeului din Baia Mare (strada Monetăriei nr. 1-3) pe o perioadă de mai multe săptămâni. Începând chiar de mâine.

Sursă informații și foto: Muzeul Județean de Istorie și Arheologie din Baia Mare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.