Muzeul de Științe Astronomice Baia Mare organizează, joi, 16 decembrie, marea lansare a spectacolului digital SATELIX pentru mediul școlar.

De la 1 septembrie, SATELIX a fost disponibil în România doar în Baia Mare

Planetariul Baia Mare este primul din România care a participat la realizarea unui asemenea produs intelectual. Cu o tematică ce vizează diseminarea științei și achizițiilor tehnologice prin intermediul cărora a fost modelată civilizația actuală. ”De la 1 septembrie, spectacolul digital full-dome SATELIX a fost disponibil în România doar în Baia Mare, fiind vizionat la cerere sau în cadrul unor vizite tematice speciale a unor grupuri organizate”, informează reprezentanții Muzeului de Științe Astronomice Baia Mare.

Dezvăluie importanța sateliților în viața cotidiană a timpului nostru

Ce este SATELIX? ”Satelix este un spectacol nou-nouț de planetariu, ultra-tematic – ne dezvăluie importanța sateliților în viața cotidiană a timpului nostru. Un satelit a fost primul obiect artificial plasat de om în spațiul cosmic. Astăzi, viața ne este mult mai ușoară cu ei, iar fără ei am sta la coadă pentru a trimite o telegramă!”, explică reprezentanții Muzeului de Științe Astronomice Baia Mare.

SATELIX este rodul colaborării mai multor planetarii din Hamburg (Germania), Brno (Cehia), Zielona Gora (Polonia), Hurbanovo (Slovacia), Budapesta (Ungaria) și Baia Mare (România). Asta în cadrul unui proiect Erasmus+, care a vizat – de asemenea – schimburi reciproce de experiență și prezintă, în esență, impactul tehnologiilor proiectate inițial pentru utilizare în spațiul cosmic în viața cotidiană.

Pentru a îmbina teoria cu practica, Muzeul de Științe Astronomice Baia Mare a publicat o broșură instructivă și aplicativă: ”Cum să detectezi un satelit”.

Programări pentru SATELIX

Așadar, elevii de la școli și licee sunt invitați la spectacol, pentru a afla aproape totul despre sateliți! Până la sfârșitul acestui an, programările pentru grupuri școlare se pot face doar telefonic (0362-401921). Din ianuarie 2022, vor fi acceptate programări de grupuri și pe platformă (pe site-ul www.planetariubm.ro).

Mai multe detalii, aici.

Sursă informații și foto: Muzeul de Științe Astronomice Baia Mare

CITEȘTE ȘI:
Din 2022, Planetariul din Baia Mare are… carte de vizită

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.