Știința și iluziile optice se îmbină fantastic la Fabrica de Știință din Turda. Un muzeu inedit, găzduit de fosta fabrică de bere a orașului, prin care te ghidează ”povestitori astronomici”.

Muzeul de știință si iluzii optice este cel mai recent proiect al Asociației Astronomice Pluto, urmând aceeași linie educațională ce se regăsește și la Planetariu Mobil sau Muzeul Iluziilor Mobil.

Pe un spațiu de 700mp, voluntarii Asociației Astronomice Pluto au reușit să construiască singurul labirint de oglinzi din Transilvania, cel mai lung tunel Vortex, o cameră Ames uriașă, o cameră Up side Down, holograme didactice, un virtual sand box și multe alte exponate care îmbină știința și iluziile optice.

Ghidajele sunt susținute de „povestitorii astronomici” de la spectacolele de Planetariu Mobil, Dan Coltea și Adi Filpisan.

Totodată nu lipsesc experimentele live, experimente care completează curricula din programa școlară, fiind un real suport pentru elevi, profesori și părinți.

Muzeul este găzduit de fosta Fabrică de bere Turda, în prezent monument istoric. ”În amenajarea muzeului s-a încercat păstrarea și punerea în valoare a clădirii, spațiul rezultat fiind unul în care cărămida împreună cu lemnul și metalul ajută la construirea unei atmosfere industriale autentice, dar în același timp plin de căldură și ospitalitate”, precizează cei de la Fabrica de știință.

Pentru un altfel de weekend, indiferent de vârsta din buletin, un popas la Fabrica de Știință poate fi în mod egal amuzant și educativ. Muzeul de știință si iluzii optice este deschis sâmbăta și duminica, între orele 10:00 – 20:00, iar accesul se face doar cu rezervare la numărul de telefon 0740-365699. Bilete se pot achiziționa și online aici.

Mai multe despre ineditul muzeu găsiți aici.

Sursă informații și foto: Fabrica de Știință

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.