Opera Națională București în parteneriat cu Administrația Prezidențială și cu Departamentul pentru Românii de Pretutindeni dedică tuturor copiilor spectacolul ”Motanul Încălțat” de Cornel Trăilescu, în regia lui Gelu Colceag, în cadrul programului Seri de Operă Online.

Povestea motanului năzdrăvan ce foloseşte nenumărate trucuri pentru a obţine putere, bogăţie şi mâna unei prinţese pentru stăpânul lui i-a cucerit de-a lungul timpului nu doar pe regizorii de teatru şi film, ci şi pe compozitorii care, pornind de la basmul lui Perrault, au scris lucrări de operă remarcabile.

Cu acest spectacol, regizorul de teatru Gelu Colceag și-a făcut debutul în regia de operă. ”Să vă spun cum mi-a venit ideea să scriu o operă pentru voi, dragi copii. Cunosc un băieţel căruia-i place tare mult muzica şi mereu îi roagă pe părinţii lui să-l ducă la Operă, mai ales duminica, la matineu. A văzut de câteva ori Bărbierul din Sevilla şi Madama Butterfly. Ştie chiar şi unele arii pe dinafară. Într-o zi m-a întrebat: Nu-i aşa că autorii de opere sunt oameni bătrâni? Mai mult sau mai puţin, Sorine. De ce mă întrebi? Pentru că toate operele pe care le-am văzut vorbesc numai despre oameni mari. Ei, dacă ar putea şi copii să scrie opere!. După asta multă vreme m-am gândit că Sorin poate nu e singurul copil care ar vrea să vadă opere pe înţelesul lui. Ba cred chiar că toţi copiii aşteaptă asemenea lucrări. Şi cum cei mici nu au cum să compună opere – e o treabă cam complicată – m-am hotărât să-ncerc eu”, spune compozitorul Cornel Trăilescu despre spectacol, citat de site-ul Operei Naționale București.

Difuzarea spectacolului pentru copii ”Motanul Încălțat”, eveniment din 9 februarie 2019, va avea loc luni, 1 iunie, ora 18:30, disponibilă fiind pe pagina oficială de Facebook a instituției și pe site-ul operei.

Sursă informații și foto: Opera Națională București

CITEȘTE ȘI:
Acces gratuit pentru copii la Muzeul Satului de 1 iunie
De 1 iunie se lansează Știrile… Țăndărică!
1 iunie cu spectacole de poveste la Teatrul ”Ion Creangă”
”Coloravirus” de 1 iunie la Teatrul Gong
1 Zurli E! – Maraton la Telefon

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.