Opera Națională București în parteneriat cu DS Projects Lab prezintă ”Moșteniri Coregrafice: Începuturi”, un documentar dedicat explorării evoluției artei coregrafice romȃnești la începuturile ei. Eveniment prilejuit de Ziua Internațională a Dansului.

”Documentarul urmărește progresiv evoluţia dansului scenic, încă de la debutul acestei forme artistice la noi, în anii 1900, în perioada celor două războaie mondiale, cu accente savuroase despre romantica și tumultoasa perioadă interbelică, dar și în momentul instaurării comunismului”, se arată pe pagina evenimentului.

Producția are o misiune foarte importantă, aceea de a contribui la sporirea interesului pentru cunoașterea memoriei dansului și a identității noastre artistice. ”În interviuri video și audio, personalități marcante ale dansului, martori ai unei epoci unice, documentează demersul artistic al fiecărui coregraf care a făcut istorie, localizat în timp și spațiu, precum și integrarea acestuia în contextul complex ale vremii, punând astfel în valoare diverse momente esențiale pentru dezvoltarea dansului românesc”, precizează sursa citată.

Documentarul va fi transmis în regim online gratuit joi, 29 aprilie, începând cu ora 19:00, pe pagina de Facebook a Operei Naționale București.

Ziua de 29 aprilie a fost instituită drept Ziua Internaţională a Dansului în 1982, la iniţiativa Consiliului Internaţional al Dansului, organizaţie din cadrul UNESCO. În acest fel este celebrat atât dansul ca formă de artă, cât şi fondatorul baletului modern, Jean Georges Noverre, născut la 29 aprilie 1727.

Mai multe detalii despre eveniment găsiți aici.

Sursă informații și foto: Opera Națională București

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.