Designerul vestimentar Carmen Emanuela Popa va prezenta colecția ”Il Lamento” pentru toamnă-iarnă la prestigiosul festival de modă London Fashion Week, care se va desfășura online în perioada 19-23 februarie, anunță Institutul Cultural Român.

Aceasta este a doua participare a artistei, după selectarea colecției ”Ancient Dream”, în septembrie 2020, tot în cadrul London Fashion Week, ”participare în urma căreia a fost comparată de către presa franceză cu reputatul designer britanic Alexander McQueen”, precizează sursa citată.

Institutul Cultural Român de la Londra va difuza în 22 februarie un portret al designerului român care s-a remarcat pe plan internațional în domeniul modei conceptuale și de avangardă. Filmul va include o prezentare a lui Carmen Emanuela Popa, precum și imagini și clipuri cu colecțiile acesteia.

Carmen Emanuela Popa este absolventă a Facultății de Arte Decorative și Design din cadrul Universității Naționale de Arte, București, cu un Masterat în Strategii de Modă și Costum / Departamentul Fashion Design. În prezent este doctorand în cadrul aceleiași universități, în domeniul Arte Vizuale, secția Modă, cu o temă ce abordează migrarea simbolisticii obiectului vestimentar către obiectul de artă contemporană. 

London Fashion Week reunește designeri, critici și jurnaliști de modă din întreaga lume și reprezintă cel mai amplu eveniment din industria modei din Marea Britanie, fiind unul dintre cele patru mari festivaluri de modă din lume (BIG FOUR), alături de Paris, New York şi Milano.

Mai multe despre Carmen Emanuela Popa puteți descoperi aici.

Sursă informații și foto: Institutul Cultural Român

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.