”MMXX”, cel mai nou film în regia lui Cristi Puiu, va putea fi văzut începând de vineri, 10 noiembrie, în cinematografele din ţară. În Baia Mare se va putea vedea la Cinema City.

„În ultimul său film regizorul revine la realismul observaţional din Sieranevada, oferindu-ne un instantaneu din viaţa a patru oameni într-un moment important al istoriei. Deşi mesajul poate fi încurcat, forma filmului este captivantă. În căutarea unui indiciu despre cine sunt aceşti oameni, eşti lipit de ecran, agăţat de fiecare cuvânt al lor. Există un umor greu de definit în text, întunecat, dar evaziv. Rezultatul este un masterclass în regie de film”, apreciau cei de la ICS – International Cinephile Society.

Oana Pfifer, o tânără terapeută, vizibil distrasă din motive necunoscute, se strecoară puţin câte puţin în plasa chestionarului pe care clienta sa ar trebui să îl completeze.

Mihai Dumitru, fratele ei mai mic, îngrijorat de pregătirile pentru aniversarea sa şi fără să-şi dea seama cât de nepotrivite sunt pretenţiile sale, se trezeşte prins într-o poveste mult mai mare decât poate duce.

Septimiu Pfifer, soţul Oanei, îngrijorat de starea de sănătate în legătură cu o posibilă contaminare cu SARS COV 2, ascultă o poveste stranie în care a fost prins colegul său de la ambulanţă în urmă cu mult timp, în aşteptarea următorului apel de urgenţă.

Narcis Pătrănescu, inspector la brigada de crimă organizată, tulburat de moartea recentă a unuia dintre colegii săi, se trezeşte prins într-o poveste întunecată în timp ce interoghează o tânără.

Alături de Dragoş Bucur, Dorian Boguţă şi Dan Bordeianu, din distribuţie fac parte: Bianca Cuculici, Otilia Panainte, Laur Bondarenco, Florin Ţibre, Igor Babiac, Adelaida Perjoiu, Aurelian Chioveanu, Marin Cumatrenco, Roxana Ogrendil, Adelina Ioana Toma.

Sursă informații: Mandragora. Sursa foto: MMXX

CITEȘTE ȘI: Dans de lăsatu’ secului, în Baia Mare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.