„Niciodată nu mi-a plăcut să mi se spună vedetă”, spune interpreta de muzică populară Mioara Velicu, pe care o puteți vedea în această seară, de la ora 21, pe TVR 2, la emisiunea ”Rețeaua de idoli”, realizată de Irina Păcurariu. „Sunt un slujitor al folclorului, de care m-am îndrăgostit şi care o să fie sufletul meu până o să ajung acolo sus”, adaugă Mioara Velicu.

Anul acesta, Mioara Velicu sărbătoreşte 61 de ani de carieră, iar la „Reţeaua de idoli” şi-a deschis sufletul şi a vorbit despre artiştii mari pe care i-a cunoscut şi alături de care a cântat pe scenă, dar şi despre soţul său, fostul campion olimpic şi mondial de lupte greco-romane Nicolae Martinescu.

„Am învăţat foarte multe lucruri de la Benone Sinulescu. El m-a adus în Bucureşti, la Ansamblul Ciocârlia. I-a plăcut vocea mea şi i-a spus şefului ansamblului să mă ia. Ieşise la pensie Angela Moldovan şi aveau nevoie de o solistă moldoveancă. Am avut noroc să cunosc şi să fiu lângă soliştii foarte mari de muzică populară: Benone Simulescu, Irina Loghin, Ion Dolănescu, Maria Ciobanu, Sofia Vicoveanca”, mai spune Mioara Velicu.

Sursă informații și foto: TVR

CITEȘTE ȘI: O tehnică din secolul 19, peste 40 de lucrări și o invitație

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.