Este a zecea săptămână de când Teatrul Naţional de Televiziune se vede zilnic pe TVR 3. Programul zilei de marți, 26 mai, cuprinde și o producție in memoriam Ștefan Bănică, la 25 de ani de când îndrăgitul actor a plecat de pe scena vieții.

  • ora 14.00: reluare „Căsuţa cu poveşti” – „Frunze”
  • 14.05: reluare „Aventuri cu… DL GOE”. Regia: Iulian Sandu. O producţie Ateneul Naţional din Iaşi. Regia TV: Cornel Mihalache
  • 15.10: reluare „Al matale, Caragiale”. Regia artistică: Mircea Cornişteanu
  • 20.00:  „Căsuţa cu poveşti” – „Ciocănitoarea”
  • 20.05: „Muşcata din fereastră”, de Victor Ion Popa. Regia artistică: Olimpia Arghir. O producţie TVR din 1987. În distribuţie: Silvia Popovici, Petre Gheorghiu, Ştefan Radof, Mihai Mereuţă, Mariana Procopie, Mihai Verbiţchi, Eugen Cristea, Andrei Duban.
  • 21.30: Portret in memoriam Ştefan Bănică (11 noiembrie 1933 – 26 mai 1995)

În 26 mai se împlinesc 25 de ani de la moartea unuia dintre cei mai îndrăgiţi actori români: Ştefan Bănică. „Viaţa mea se confundă cu teatrul. Uşa casei mele este o cortină, la fel de catifelată, la fel de deschisă bucuriilor, durerilor, ca uşile teatrului românesc. Mama, soţia, copiii sunt personajele principale ale unei piese pe care o joc în fiecare zi”, spunea regretatul Ştefan Bănică în ”Gong ’85”, almanahul revistei ”Teatrul”.

În acest ”portret” povestesc despre Ştefan Bănică: Stela Popescu, Dinu Cernescu, Virgil Ogăşanu, Dorina Lazăr, Mircea Diaconu, Alexandru Bindea.

Sursa: tvr3.tvr.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.