Marcel Pavel este invitat în bucătăria poetului Mircea Dinescu în ediţia de duminică, 13 decembrie a emisiunii „Politică şi delicateţuri”, care se vede la TVR 1, de la ora 14.30 – arată televiziunea publică într-un comunicat de promovare a emisiunii.

„Sincer să fiu, mi s-a părut un pic distant, poate nu mă place”, declara Marcel Pavel despre gazda sa din emisiune. La rândul lui, Mircea Dinescu avea şi el idei preconcepute despre invitatul său: „El avea sentimentul că sunt un tip al dracu’, care o să îl ia la întrebări, şi mie mi se părea că e un tip prea preţios, aşa, încrezut…”.

Sub aceste auspicii au început filmările unei ediţii ce se preconiza a fi dificil de gestionat. Cum au continuat, însă, puteți vedea în emisiune.

Mâncarea bună, vinul şi muzica lui George Ness se pare că sunt ingredientele perfecte pentru începutul unei prietenii. „M-am relaxat după două minute, când l-am văzut cât de multă energie pozitivă îmi transmite şi mi-am dat seama că am descoperit un om natural, un om deştept, cu care ai ce să vorbeşti şi cu care îţi face plăcere să bei un pahar de vin”, mărturiseşte Marcel Pavel.

Odată gheaţa spartă, Dinescu pregăteşte pentru oaspetele său o reţetă comună, mazăre cu pui, dar gătită în maniera sa inconfundabilă. Într-un coşuleţ făcut din pielea puiului, poetul pune mazărea gătită fără apă, dar cu vin, fără bulion, dar cu roşii şi nelipsitul suc de portocale. După ce totul este gata, cei doi se aşază la taclale, iar artistul, la îndemnul gazdei sale, povesteşte despre bunicul matern – rapsod popular, despre mama sa şi despre cum şi-a cunoscut şi cucerit soţia, pe atunci balerină la Teatrul Bolşoi din Moscova.

Sursa: TVR

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.