Nick Holhos - Mănăstirea din Ieud - Fotogeografica 2021

Marți, 27 decembrie, de la ora 16.00, la Muzeul Etnografic al Maramureșului ”Francis Nistor” din Sighetu Marmaţiei vor avea loc vernisajul expoziţiei şi lansarea catalogului ”Maramureș, moștenirea unui neam”. Din cadrul proiectului Romania Student Tour, un program naţional de redescoperire şi promovare a valorilor patrimoniului natural şi cultural.

”Ca să-ți cunoști rădăcinile, musai să treci prin Maramureș. Aici este locul în care sufletul românesc vibrează în portul strămoșesc pe care bătrânii și copiii îl poartă în fiece zi de sărbătoare la biserică. Aici este locul în care încă mai vezi o vâltoare, un război de țesut, o piuă, o moară ori o pălincie. E locul în care meșterii în lemn încrustează simbolul unui neam spre nemurire, e locul în care firul se țese și culoarea răsună în cântul ce duce ecoul unei moșteniri peste vremi”, consideră artistul fotograf Mariana Scubli.

Catalogul “Maramureș, moștenirea unui neam” este realizat de Casa de Cultură a Studenţilor Bucureşti. Sub egida Ministerului Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse. Până în prezent, în palmaresul programului Romania Student Tour au fost realizate 14 cataloage.

Sursă informații și foto afiș: Muzeul Maramureșan. Sursă foto deschidere: Paul Bordaș.

CITEȘTE ȘI:
“Maramureș – moștenirea unui neam”, un catalog foto creat în cadrul proiectului ”Romania Student Tour”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.